-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:8731 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

حكم كساني كه در خانواده مسلمان به دنيا آمدهاند، ولي نماز نميخوانند و روزه نميگيرند، در صورتي كه به حسن شهرت هم معروف باشند چيست؟ آيا اين افراد به دين اسلام هستند؟

اگر كسي اموري مثل نماز و روزه را كه مسلمانان آن را جزء دين اسلام ميدانند، منكر شود و با آگاهي به اين كه اينها ضروري دين است و انكار آنها به انكار خدا يا توحيد و يا نبوت بازگردد، انكار نمايد، كافر بوده و نجس است. (1)

اين حكم مسئله ميباشد، ولي معمولاً در جامعه ما افرادي كه مسلمان هستند، ولي اعمالي را كه واجب است انجام نميدهند، به قصد انكار ضروري دين نميباشد يا اصلاً توجه به اين مسئله ندارند كه انكار آنها به انكار خدا و پيامبر ميرسد، بلكه صرفاً به خاطر سهل انگاري در امور ديني، و بي قيدي و عدم درك و فهم كامل از دين است و اصلاً به قصد انكار نيست.

اين گونه افراد مسلمان هستند و بايد با آگاهي دادن به آنها و بيان اهميت نماز و واجب بودن آن، فطرت خفته آنان را بيدار نمود. شهرت به خوبي هيچ نقشي در مسئله ندارد.

پينوشتها:

1 - توضيح المسائل مراجع، نجاسات، كافر، ص 84.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.